Frankfurti leves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg kelkáposzta
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 pohár tejföl
  • 40 dkg virsli
  • 2 kiskanál egész kömény
  • 3 kiskanál só
  • 1 kiskanál bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 db tyúkhúsleves kocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • majoránna

Elkészítés

A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, majd körülbelül 2 cm x 3 cm-es nagyságúra vágjuk a kelkáposzta többi részét. Olajat forrósítunk, majd megfonnyasztjuk benne az apró kockákra vágott hagymát. 1 evőkanál pirospaprikát beleszórunk, megkeverjük, majd rögtön felöntjük 1-2 dl vízzel, hogy a pirospaprika meg ne égjen. Belerakjuk a kelkáposztát, és annyi vízzel, amennyi ellepi, felöntjük. Beletesszük a tyúkhúsleves kockákat, sózzuk, borsozzuk, apró darabokra vágjuk az egész köményt, ezt is belekeverjük. Miután a kelkáposzta megfőtt (max. 20 perc), belekeverjük a habarást (tejfölt összekeverjük a liszttel, amit egy kis vízzel öntünk fel) úgy, hogy a kikevert habarásba egy kis forró leveslét öntünk, majd az egészet szűrő segítségével a levesbe öntjük. Beletesszük a karikára vágott virslit, még 2-3 percig főzzük. Mikor a leves már nem forr, a fokhagymát apró darabokra vágjuk, ezt is belekeverjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.